Positief Gezond

De Heulenaar - Praktijk voor alternatieve geneeskunde

Vergoeding meestal via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Wat zijn celzouten?

Celzouten bestaan uit negatief en positief geladen ionen. Deze ionen zijn de dragers van de elektrische energie, die lichaamsfuncties als de hartfunctie, de spieractiviteit en de zenuwfunctie bepalen. Afhankelijk van de elektrische verhoudingen binnen en buiten de cellen, vormen zich, door biochemische processen, minerale verbindingen (celzouten), uit enkelvoudige mineralen. Uit de enkelvoudige mineralen calcium en fosfor, vormt zich bijvoorbeeld de verbinding calcium phosphoricum.

De Duitse  homeopathische arts Wilhelm Heinrich Schüssler ontdekte dat klachten en ziektes vaak ontstaan door een tekort aan deze mineraalzouten in de lichaamscellen. Extra mineralen toedienen bleek geen oplossing, de cellen waren in dat stadium namelijk niet meer in staat om de benodigde mineraalzouten op te nemen via het spijsverteringskanaal en de bloedbaan.

Dr. Schüssler kwam toen op het idee de mineraalzouten te verdunnen en te potentiëren. Door deze, op homeopathische inzichten gebaseerde, bereiding werden cellen geprikkeld om weer voldoende voedingsstoffen op te nemen. Zo werd de mineralenstatus hersteld en kwamen patiënten weer in balans en werden weer gezond. De celzouttherapie van Dr. Schϋssler was geboren.

Tekorten aanvullen:

Als een ziekmakende prikkel, bijvoorbeeld verstoring van de homeostase door een toxische belasting, de cellen treft, dan wordt het functioneren van de cellen in eerste instantie versterkt. Zo bieden de cellen weerstand aan de prikkel. Maar door deze inspanning verliezen de cellen hun celzouten, waardoor cellen op den duur verzuren en degenereren.

De stofwisseling functioneert niet goed als er een tekort aan celzouten is, en een gebrekkige stofwisseling geeft overbelasting in het bodymind-complex. Deze overbelasting verstoort de balans en geeft op den duur klachten. Door de tekorten aan deze essentiele zouten in de cellen aan te vullen wordt de homeostase in de cellen hersteld.

De celzouttherapie van Dr. Schüssler is er op gericht om het optredend tekort aan celzouten aan te vullen. Anders gezegd: wanneer de celzouten in de juiste verhouding en op de juiste plaats aanwezig zijn in het bodymind-complex, bevordert dit een optimale gezondheid.

Welke zouten missen in de cellen wordt vastgesteld d.m.v. de NES-scan, d.m.v. de geboortehoroscoop en/of door spiertesten.

Gebruik:

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder therapeutische indicaties, die worden toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler. De moeilijk oplosbare zouten (1, 3, 11 en 12) werden door dr. Schüssler in de potentie D12 gebruikt. De overige in de potentie D6.

3 x 2 tabletten per dag, per celzout op de tong laten wegsmelten. (nr 7 oplossen in heet water en dit sloksgewijs opdrinken)

Bij chronische klachten 3 x 3 tabletten per dag, per celzout.

In acute situaties kan men iedere 5 á 10 minuten een tablet in de mond laten smelten. Je kan en mag verschillende celzouten combineren, alleen niet tegelijk innemen maar een uur tussenlassen.


Link naar het boek New Treatment of Disease van Dr. W.H. Schussler.

Calcium fluoratum (celzout 1)

Bescherming en stevigheid: calcium fluoratum reguleert de elasticiteit van de weefsels en is de bouwsteen voor gezonde botten en tanden. Wordt zeer langzaam door het lichaam opgenomen, maandenlang innemen.

Karaktereigenschappen: Calcium fluoratum heeft te maken met verharding, zowel lichamelijk als mentaal. Het is vooral goed, wanneer je te star bent door te vaste standpunten. Ze maakt je flexibel, zowel van lichaam als van geest, geeft incasseringsvermogen en versterkt de spieren. Bij alle bewegingen die te maken hebben met warm en kout, openen en sluiten (platvoeten, eelt, kloven). Calcium Fluoratum geeft je het vermogen je te beschermen zodat je geen muren meer om je heen hoeft te zetten. Bijzonder goed wanneer je altijd maar een goede indruk moet maken en daardoor verstart en bevriest en je het gevoel hebt dat je voortdurend in je bestaan wordt bedreigd. Werkt op het omhulsel.

Calium fluoratum is goed voor de gewrichten, de huid, tanden en het bindweefsel, bloedvaten. Ook werkt het zeer goed bij verslapte huid, vaten en weefsel, verzakking van de organen (baarmoeder, blaas) spataderen, huidaandoeningen, eczeem, extreem droge huid, zwangerschaps-striemen, stoornissen van de nagels. Op psychisch vlak helpt dit zout bij angsten, onzekerheid, aarzeling en gebrek aan vertrouwen in het leven.

Gezichtskenmerken: zwart/bruin rond de ogen; ruit en/of waaiervormige fijne rimpeltjes; donker/blauwe groef onder de ogen; blauwe lippen; nagels te zacht of te hard; vernisglans (met structuur).

Astrologisch hoort dit zout bij het vierde huis: Cancer, de adolescent, ik voel. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Kreeft, dan heb je, afhankelijk van de geboortedatum, waarschijnlijk behoeft aan de celzouten: Calcium fluoratum, Magnesium phosphoricum, Kalium sulfuricum en Natrium phosphoricum.

Calcium phosphoricum (celzout 2)

Opbouw en versterking: calcium phosphoricum zorgt voor de opbouw van botten en tanden en ondersteunt groei en regeneratie.

Karaktereigenschappen: Calcium phosphoricum geeft vertrouwen in de eigen kracht en mogelijkheden. Het geeft je de mogelijkheid aan de eisen van de buitenwereld te beantwoorden. Het is het celzout van manifestatie wanneer je moeite hebt met presteren. Door een tekort aan dit zout op te heffen vermindert de angst voor het leven.

Calium phosphoricum wordt vaak gebruikt bij botbreuken, aandoeningen van het zenuw -en spiergestel, groeipijn, slaapstoornissen , allergieën, jeuk, rusteloze benen, botbreuken, hartritmestoornissen.… Het werkt zéér goed bij osteoporose!

Op psychisch vlak helpt dit zout zeer goed bij angsten, gevoel van bedreiging, gevoel zich nooit te kunnen ontspannen, bij gevoel aan gebrek aan vertrouwen.

Gezichtskenmerken: wasachtige kleur; waskleurige streep rondom de wenkbrauwen; waskleurig in de oorschelp/rand; wasachtige kleur neuspunt/vleugels; wasachtige kleur voor het oor; doorzichtige tanden; smalle mond.

Astrologisch hoort dit zout bij het tiende huis: Capricornus, de gebruiker, ik gebruik. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Steenbok, dan heb je, afhankelijk van de geboortedatum, behoefte aan de celzouten: Calcium phosphoricum, Natrium muriaticum, Ferrum phosphoricum en Kalium phosphoricum.

Ferrum phosphoricum (celzout 3)

Eerste hulp: ferrum phosphoricum ondersteunt een gezonde stofwisseling en bevordert een sterk immuunstysteem. HET celzout bij plotseling optredende ziekten of verwondingen.

Karaktereigenschappen: Het is bij uitstek het mineraal voor je zelfvertrouwen. Ferrum phosphoricum geeft je de kracht om aan te kunnen wat er op je afkomt. Bij verstoring door kleinigheden, het te snel opgewonden raken, het niet tevreden zijn met het leven. Ze versterkt bij kwetsbaarheid; geeft je daadkracht en laat je ondernemen.

Helpt zéér goed bij licht tot ernstig ijzergebrek en een verzwakt immuunsysteem! Helpt ook bij ontstekingen, vermoeidheid, koorts, bloedarmoede, algemene uitputting en bleekheid, concentratiegebrek( ook bij onrustige kinderen), verwondingen, bloedingen, snijwonden, doorbloedingsstoornissen, verbrandingen, zonnesteek, spierpijn, verstopping/diaree.

Op psychisch vlak werkt dit zout zeer goed bij mensen die geen doorzetingsvermogen hebben, vermoeid zijn (ook mentaal), zich futloos voelen.

Gezichtskenmerken: blauw/zwarte maan aan zijkant neus en/of blauw/ zwart deukje aan zijkant neus; ferrum-roodheid = tijdelijke roodheid b.v. na sporten, als men te lang rood blijft; rode kleur, warm van binnen en buiten; warme rode oren.

Astrologisch hoort dit zout bij het twaalfde huis: Pisces, de devote, ik geloof. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Vissen, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Ferrum phosphoricum, Kalium phosphoricum, Natrium sulfuricum, Kalium muriaticum.

Kalium chloratum (celzout 4) ook wel Kalium Muriaticum

Ontgiften: kalium chloratum is een belangrijke werkzame stof voor de slijmvliezen en klieren.

Karaktereigenschappen: helpt bij het loslaten van zorgen om de toekomst. Waar men het denken niet los kan laten of stil kan zetten. Het maakt de geest soepeler en zet het denken stil. Bij angst voor tegenslag en het constant blijven malen van de gedachten, speciaal met betrekking tot de toekomst. Voor kinderen die zich overal mee bemoeien.

Celzout nr.4 werkt zeer goed bij ontstekingen van de huid, de slijmvliezen (ook van de maag), de gewrichten, peesontstekingen en bij chronische verkoudheid (en voortdurend verstopte neus), couperose, doorbloedingsstoornissen, verstoorde nierfunctie, klierontstekingen, verstoorde schildklier.

Op psychisch vlak helpt bij mensen die zeer emotioneel zijn, mensen die alles zeer intens beleven en heel gevoelig zijn. Helpt ook zeer goed bij hen die niet kunnen loslaten en mensen die alles voor anderen doen en zichzelf daarbij op de 2de plaats zet.

Gezichtskenmerken: een witte bril ronde de ogen; melkblauw; roodachtig / rozig boven wimpers, rond oog en mond; witte kin; adertjes in het gezicht of op de benen; blauwachtig oogwit; aderen in oogwit; witte tong.

Astrologisch hoort dit zout bij het derde huis: Gemini, het kind, ik denk. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Tweelingen, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Kalium muriaticum, Calcium fluoratum, Magnesium phosphoricum en Kalium sulfuricum.

Kalium phosphoricum (celzout 5)

Energie en geestelijke kracht: kalium phosphoricum is o.a. verantwoordelijk voor de opbouw van de hersenen, zenuw-, en spiercellen. Voor, tijdens of na bijzondere inspanningen overvloedig innemen als aanvulling van de aangebroken reserves.

Karaktereigenschappen: wanneer je het gevoel heb dat er teveel van geëist wordt en je uitgeput voelt. Geeft de kracht en het vermogen om onder druk te werken en verantwoordelijkheid te nemen en dragen. Helpt je op tijd rust nemen en niet door te jagen, totdat totale uitputting het gevolg is. Wanneer je moedeloos bent, schuchter, snel bang, bij pleinvrees en uitputting. Wanneer je altijd alle verantwoordelijkheid naar je toe trekt en er steeds meer bijneemt.

Kalium phosphoricum werkt heel goed bij gevoelens van uitputting en zwakte. Dit zout is ook zeer nuttig bij pijn (samen met nr.7)! Ook werkt dit zout bij spier -en zenuwzwakte, hernia, haaruitval, slaapproblemen, geheugenzwakte, concentratiestoornissen, virusinfecties met hoge koorts, obstipatie en verstopping. Op psychisch vlak werkt dit zout bij depressie, voor zeer gevoelige mensen, mensen die spijsverteringsproblemen hebben door emoties.

Gezichtskenmerken: asgrauwe, grijze kleur/sluier; ingevallen slapen; matte ogen (weinig glans); een vies ongewassen gezicht.

Astrologisch hoort dit zout bij het eerste huis: Aries, het kleine kind, ik ben. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Ram, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Kalium phosphoricum, Natrium sulfuricum, Kalium muriaticum, en Calcium fluoratum.

Kalium sulfuricum (celzout 6)

Diepe reiniging en algehele genezing: kalium sulfuricum ondersteunt de stofwisseling van de cellen. Het is het beste om dit mineraal samen te gebruiken met een dubbele hoeveelheid natrium sulfuricum (nr. 10). (Voor een betere afvoer.)

Karaktereigenschappen: mensen met een droevige, wrevelige en negatieve stemming zijn zeer gebaat bij de inname van dit zout. Belangrijk zout voor het omgaan met mentale belasting, die voornamelijk veroorzaakt wordt door de omgeving. Maakt mentaal sterk en weerbaar. Laat je beheerst handelen en geeft je overzicht. Wanneer je bang bent dat je niet alles op tijd afkrijgt. Bij een groot tekort ga je je vasthouden aan gewoontes. Bij geeuwhonger, sterke behoefte aan frisse lucht, claustrofobie - angst voor enge ruimtes (liften en gondels van kabelbanen, tunnels).

Dit zout werkt goed bij geïrriteerd slijmvlies, chronische huidaandoeningen, chronische verkoudheid, sinusitis, stoornissen in de haargroei (samen met nr.11), helpt ter ondersteuning bij vermageringskuur samen met nr.10. Dit zout is samen met nr.10 het belangrijkste ontgiftingsmiddel. Het ondersteunt de werking van de lever.

Op psychisch vlak helpt het bij agressiviteit, inwendige spanning, depressieve stemmingen.

Gezichtskenmerken: bruin/geelachtige kleur: geelbruine kin; geelbruine kaak; pigmentvlekken; sproeten; moedervlekken; ouderdomsvlekken; vitiligo.

Astrologisch hoort dit zout bij het zesde huis: Virgo, de analist. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Maagd, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Kalium sulfuricum, Natrium phosphoricum, Calcium sulfuricum en Silicea.

Magnesium phosphoricum (celzout 7)

Ontspanning: magnesium heeft invloed op het zenuwstelsel en de werking van het hart en de bloedsomloop. Magnesium phosphoricum werkt warm bijzonder goed bij spanning. Daartoe worden 10 stuks van dit mineraal in warm water, dat eventjes gekookt heeft, opgelost en zo heet mogelijk met kleine slokjes opgedronken

Karaktereigenschappen: druk en stress vanuit de maatschappij ervaren, machteloosheid, gedesoriënteerd zijn en je niet kunnen ontspannen. De gedachten kunnen niet worden losgelaten en blijven vaak maar draaien als een gebroken plaat, zonder dat er specifieke zorgen zijn. Voor alle stressvolle situaties en verslavingen, ook roken.

Bij sterke elektromagnetische belasting (elektrosmog) verbruikt het lichaam zeer veel van dit mineraal. Bij een slecht humeur, ochtendhumeur, plankenkoorts. Vooral trek in chocolade is een aanwijzing van het tekort aan dit mineraal.

Magnesium phosphoricum helpt uitstekend bij slaapstoornissen en verslavingen (ook samen met nrs. 2 en 5) en bij pijn en spierkrampen. Het kan ingezet worden bij hoofdpijn, migraine, menstruatiepijn, nier -en galaanvallen, rusteloosheid, zenuwtrek of tik, krampachtig hoesten, astma, opvliegers, verstopping of diarree.

Op psychisch vlak helpt het bij verlegenheid en terughoudendheid. Bij innerlijke spanningen en krachteloosheid.

Gezichtskenmerken: magnesium roodheid; van binnen warm, van buiten koud; blozen; hectische vlekken.

Astrologisch hoort dit zout bij het vijfde huis: Leo, de teenager, ik wil. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Leeuw, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Magnesium phosphoricum, Kalium sulfuricum, Natrium phosphoricum en Calcium sulfuricum.

Natrium chloride (celzout 8) ook wel Natrium Muriaticum

Voor ontgiften en opbouw: natrium chloride reguleert de vochthuishoudig en is een belangrijke werkzame stof voor de slijmvliezen. Bij teleurstelling en verstarring, als het gevoel overweldigt.

Karaktereigenschappen: teleurstelling is het belangrijkste thema waar dit mineraal mee te maken heeft, alles doen wat er van je verwacht wordt en dan nog de ander niet tevreden kunnen stellen, er niet bij horen. Handelen om aan de verwachting van een ander te voldoen en overal een antwoord op moeten weten. Het gevoel hebben dat je verloren gaat in de massa. Wanneer er problemen zijn met het verwerken van verdriet en verlies.

Celzout nr 8 werkt héél goed bij hooikoorts. Is ook nuttig bij droge huid en droge slijmvliezen (bijvoorbeeld droge ogen), loopneus, hormonale stoornissen en overgangsklachten, hoofdpijn, hoge bloeddruk, doorbloedingsstoornissen en koude handen en/of voeten, huiduitslag zoals herpes, gordelroos gewrichtsklachten en reuma.

Op psychisch vlak helpt het bij gevoelens als verdriet of bij te weinig vreugde.

Gezichtskenmerken: grove poriën; rode randen van het ooglid; slakkenspoor op het ooglid; gelatine glans; heb je een droge huid; heb je droge haren; heb je roos; sponsachtige kin; sponsachtige neus; bolle wangen.

Astrologisch hoort dit zout bij het elfde huis: Aquarius, de idealist, ik weet. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Waterman, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Natrium muriaticum, Ferrum phosphoricum, Kalium phosphoricum en Natrium sulfuricum.

Natrium phosphoricum (celzout 9)

Zure-base balans en vetstofwisseling: natrium phosphoricum ondersteunt de afbouw van zuren en reguleert de vethuishouding.

Karaktereigenschappen: het onderdrukken van je gevoelens. Je gevoelens niet naar buiten kunnen of durven brengen. Onzeker zijn over je weg en het leven. Het mineraal helpt je om zelf je leven vorm te geven en je gevoel te laten zien. Wanneer je slecht alleen kunt zijn en vooral 's avonds actief bent. Een dip om vier of vijf uur in de middag. Wanneer je zin hebt om iets te doen en vermoeid bent, onverklaarbare honger (wanneer je plotseling moet eten), honger naar zoetigheid en meel-gerechten, bijzonder goed om te gebruiken tijdens lange autoritten.

Celzout nr. 9 werkt héél goed bij huidirritatie (acne, jeugdacne). Is ook nuttig bij spijsverteringsstoornissen, brandend maagzuur, bot- en gewrichtsklachten, reuma, osteoporose. Hèt middel voor bijna alle reumatische of verzuringsziekten.

Gezichtskenmerken: mee-eters; alle soorten pukkeltjes; rode zuurvlekken; zuur-vouwen; streepjes op bovenlip; hamsterwangen; roodachtige kin; vette huid.

Astrologisch hoort dit zout bij het zevende huis: Libra, de balanshouder. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Weegschaal, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Natrium phosphoricum, Calcium sulfuricum, Silicea en Calcium phosphoricum.

Natrium sulfuricum (celzout 10)

Ontslakking en uitscheiding: natrium sulfuricum is de biochemisch werkzame stof voor de lever en ondersteunt de darmen.

Karaktereigenschappen: wanneer je de neiging hebt om je gevoelens te onderdrukken en sterke emoties zoals kwaadheid, ergernis en agressie niet te laten zien. Dit mineraal brengt onderdrukte gevoelens en emoties weer in beweging en helpt je ze los te laten. Dit zout helpt ook wanneer er een passieve houding ten opzichte van het leven is ontstaan, "laat mij met rust" en je je terug willen trekken uit de hardheid van de maatschappij.

Celzout nr. 10 werkt héél goed bij oedeem (ook rond de ogen). Is ook nuttig bij spijsverteringsstoornissen ten gevolge van verkeerde voeding , teveel alcohol. Helpt de vetstofwisselingsstoornissen bij vetzucht, stoornissen van de alvleesklier, verstopping, reuma, hoofdpijn, hoge bloeddruk, overbelasting van de lever.

Gezichtskenmerken: groen geelachtig; blauwrode neus; drankneus; gezwollen traanzakken; zwelling boven de ogen; geelgroenig oogwit.

Astrologisch hoort dit zout bij het tweede huis: Taurus, de baby, ik heb. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Stier, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Natrium sulfuricum, Kalium muriaticum, Calcium fluoratum en Magnesium phosphoricum.

Silicea (celzout 11)

Schoonheidselixer: silicea is de werkzame stof voor het bindweefsel. Verstevigt de huid, vermindert rimpels. Let op! Silicea kan in het bindweefsel opgeslagen zuren vrijmaken! Dit kan leiden tot pijnlijke gewrichten en spieren  of maagzuurklachten, raadpleeg je therapeut. Kan ingezet worden om aluminium uit het hersenweefsel te verwijderen.

Karaktereigenschappen: als de zenuwen bloot liggen, dan helpt silicea. Wanneer je geleerd hebt jezelf uit te schakelen om je omgeving te kunnen waarnemen, door het missen van vertrouwen in jezelf. Wanneer je als kind bijvoorbeeld hoorde: was jij maar niet geboren. Silicea geeft zelfvertrouwen en zorgt ervoor, dat je je grenzen kunt gaan aangeven, zodat je kunt voldoen aan de eisen die worden gesteld. Bij een overdreven verlangen naar harmonie. Moeite met het aangaan van confrontaties. Snel blauwe plekken door zwakke vaatwanden.

Celzout nr. 11 werkt héél goed bij stoornissen in de groei van de haren en nagels, brosse nagels en stoornissen in het bindweefsel en de huid. Is ook nuttig bij chronische bijholteontstekingen, zwakte in het afweersysteem, helpt goed om verouderingsprocessen te vertragen, bij stoornissen in de botvorming, ruwe huid, rimpels, slecht genezende huid, littekens. Bij stinkend zweet, zweetvoeten en handen. Bij liesbreuk en bij tinnitus. Biochemische zenuwmiddel, het reguleert het geleidend vermogen van de zenuwbanen, bij acute irritaties als ischias maar ook bij reuma.

Gezichtskenmerken: diepe oogkas holtes; kraaienpoten; fijne vouwen voor het oor; spiegelglans; glanzend hoofd; glanzend neuspuntje; lengte ribbels nagels.

Astrologisch hoort dit zout bij het negende huis: Sagittarius, de kennishouder, ik zie. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Boogschutter, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Silicea, Calcium phosphoricum, Natrium muriaticum en Ferrum phosphoricum.

Calcium sulfuricum D12 (celzout 12)

Voor het opheffen van blokkades: calcium sulfuricum is hèt middel voor de doorlaatbaarheid van het bindweefsel. De doorlaatbaarheid van het bindweefsel is bepalend hoe de cellen verzorgd worden en hoe afvalproducten afgevoerd worden. Bij blokkering door angst. Karaktereigenschappen: angst voor je eigen leven of angst voor de ander. Alles of niets karakter, wie niet voor me is, is tegen me. Gevangen zitten in vaste structuren, bij de ouders, door wetten of instanties. Bijvoorbeeld een zoon, die nog bij de moeder woont en waar de moeder alles nog voor bepaalt. Niet om kunnen gaan met beperkingen, gevangen zitten in regeltjes. Calcium sulfuricum haalt de scherpe kantjes van zowel dwarsliggende kinderen, als nukkige en dwarse personen.

Celzout nr. 12 is slijmoplossend en werkt héél goed bij vastzittende verkoudheid, chronische bronchitis, alle etterige ontstekingen amandel- en keelontsteking, middenoorontsteking, tandvleesontsteking, abcessen, fistels, reuma, jicht. Ook voor verharde klieren (bij gebrekkige doorlaatbaarheid), verzuringsproblemen, brandende voetzolen, onvermogen om contact te leggen.

Gezichtskenmerken: spierwit; doorschijnend wit; opliggende plooien voor het oor; diepe geplooide groeven; gecompacteerde rimpels.

Astrologisch hoort dit zout bij het achtste huis: Scorpio, ik verlang. Indien je geboren bent onder het sterrenbeeld Schorpioen, dan heb je waarschijnlijk, afhankelijk van de geboortedatum, behoeft aan de celzouten: Calcium sulfuricum, Silicea, Calcium phosphoricum en Natrium muriaticum.


“A shadow can not be removed by chemicals;
neither can disease be removed by poison. There is nothing (no thing) to be removed in either case; but there is a deficiency to be supplied.

The shadow may be removed by supplying light to the space covered by the shadow. So these symptoms, called disease, disappear or cease to manifest when the food called for is furnished.”
George W. Carey en Inez E. Perry - Zodiac and the Salts of Salvation