Positief Gezond

De Heulenaar - Praktijk voor alternatieve geneeskunde

Vergoeding meestal via aanvullende verzekering - Hierop is de eigen bijdrage niet van toepassing - Verwijskaart niet nodig

Gratis telefonisch consult
18.00-18:30
0174-295970 (ma/di/do)


Online reserveren mogelijk

Emotional Freedom Technique

“Deze methode bevat het basisgereedschap om de kwaliteit van je leven  ingrijpend te verbeteren. Ik wens iedereen veel succes en emotionele vrijheid toe”
 Gary Graig (grondlegger van EFT)

"EFT is at the forefront of the new healing movement."
    Candace Pert Ph.D. (auteur van "Molecules of Emotion")

"EFT offers great healing properties"
 Deepak Chopra M.D. (auteur van o.a. "the Seven Spiritual Laws of Succes")

Hoe langer ik in dit vak bezig ben hoe meer ik er van overtuigd raak dat elke kwaal een emotionele component heeft. In 2004 kwam ik, via een collega therapeut, in aanraking met EFT van Gary Graig. Ik downloadde zijn gratis handboek van internet (www.emofree.com), kocht de videotapes en cd-rom’s, bestudeerde de tutorials, volgde een workshop en raakte steeds meer enthousiast over de effectiviteit van EFT.

Het doel van EFT is het neutraliseren van de emotionele lading van herinneringen en lichamelijke pijnen met als gevolg een mentale en emotionele balans en healing. Emotional Freedom Technique, is niet alleen een korte en makkelijke methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen, maar ook om de emotionele component van welke kwaal dan ook effectief aan te pakken.

Het is zelfs zo dat als je EFT in je leven toepast je zal merken dat niets onmogelijk is. Probeer het gewoon overal op uit!

EFT gaat uit van de volgende principes:

Alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in het energiesysteem van het lichaam. 

EFT lost deze verstoring op en verwijdert zo de negatieve lading van deze belastende herinneringen.

Onopgeloste emoties dragen in belangrijke mate bij aan fysieke pijnen en ziekten.

Wanneer het energiesysteem weer in balans wordt gebracht, zijn de negatieve (pijnlijke) emoties en de daardoor veroorzaakte klachten verdwenen.

Hoe kunnen emotionele klachten snel opgelost worden?

Verstoringen in het energiesysteem van je lichaam zorgen ervoor dat je (hevige) emoties voelt en blijft voelen over bepaalde gebeurtenissen en situaties.

Deze verstoringen verhinderen dat je deze emoties kunt loslaten en zorgen voor een onbalans in je energiesysteem.

Het wegnemen van de verstoringen in je energetisch lichaam vindt plaats door het aantikken van acupunten van de energiebanen (meridianen) die zich verspreid over je lichaam bevinden. Door je tijdens het aantikken van de meridiaanpunten bewust te focussen op je probleem of een bepaald deel daarvan, wordt de verstoring, die dit probleem oproept, in je energiesysteem opgeheven.

Wanneer je energiesysteem weer in balans is, dan is de emotionele lading van de gebeurtenis of situatie opgeruimd. De herinnering is nog wel aanwezig; maar de emotie die ermee verbonden was is verdwenen, het is dus alleen nog maar een gedachte verder niets .

Emotional Freedom Technique is een methode om moeiteloos verstoringen in het energiesysteem van het lichaam te verwijderen, het is bijna tè simpel om waar te zijn. EFT is een dynamisch, pijnloos en effectief proces en de resultaten zijn blijvend, eindeloos herkauwen tijdens praatsessies en behandelingen zijn niet  meer nodig.

Wie kunnen EFT gebruiken?

EFT kan gebruikt worden door professionele hulpverleners bij emotionele en mentale klachten van patiënten/cliënten maar is ook goed toe te passen voor huis-, tuin- en keukengebruik, door zowel volwassenen als kinderen, bij klachten zoals stress, angst, woede, schuldgevoel, verslavingen, noem maar op.

EFT kan ook ingezet worden bij lichamelijke klachten zoals allergieën, chronische pijnen en psychosomatische en andere fysieke klachten waaraan emotionele of mentale oorzaken ten grondslag liggen.

Oorzaken die die de werking van EFT kunnen blokkeren zijn:

Inmiddels is wel duidelijk dat methoden die gebruikt worden om de epifyse te ontgiften/ontkalken ook prima geschikt zijn om het gehele lichaam(veld) te detoxen. Ook (periodiek) vasten kan daarvoor ingezet worden. Aarden is ook nuttig voor detox en de afvoer van elektromagnetische velden.

Hoezo nieuw?

Kennis over de energiebanen van het lichaam bestaat in andere culturen al duizenden jaren. Deze kennis wordt onder andere gebruikt bij accupunctuur (meridianen), Marma en Ayurveda (chakra's en nadi's).

In het Westen zijn oude geneeswijzen in het verleden met wortel en tak uitgeroeid en houdt de moderne wetenschap zich hier pas sinds kort weer mee bezig.

In de psychologie is inmiddels een geheel nieuwe richting ontstaan. Deze richting, die energie psychologie genoemd wordt, biedt revolutionaire mogelijkheden voor het oplossen van zowel emotionele en mentale klachten als vele lichamelijke klachten.

Veel mensen gaan in therapie om op de één of ander manier trauma’s en pijnlijke herinneringen te verhelpen. Meestal brengt dit slechts onvoorspelbare resultaten na jarenlange intensieve therapie.

Emotional Freedom Technique is een gemakkelijke methode om moeiteloos trauma's en pijnlijke herinneringen uit het energiesysteem van het lichaam te verwijderen.

Voordelen van EFT zijn

Ondertussen hebben zowel studies in het veld als klinische studies de werkzaamheid van EFT bij meer dan 10.000 personen aangetoond.

Ik raad cliënten aan om zelf ook stappen te nemen om in balans te komen, EFT en TAT zijn fantastische tools om emoties af te voeren en betere verwachtingen te creëeren.

Lees het artikel en de handleiding, kijk de video´s en ga er mee aan de slag!